Комисията за енергийно и водно регулиране решава окончателно днес за новите цени на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране решава окончателно днес за новите цени на
Коментари Харесай

КЕВР решава окончателно за поскъпването на водата

Комисията за енергийно и водно регулиране решава окончателно днес за новите цени на водата в цялата страна. Основната причина за повишаването на услугата е нуждата от вложения във ВИК мрежата, изясняват от регулатора.

Бизнесплановете на огромна част от ВиК-дружествата към този момент са утвърдени от КЕВР и в тях са разписани цените на услугата, отбелязва Дарик.

От Нова година водата в Шумен става 3 лв. и 32 стотинки, във Враца става 3 лв. и 9 стотинки, в Силистра 3 лв. и 29 стотинки. В Ямбол водата нараства от 2 лв. и 31 стотинки до 2 лв. и 78 стотинки, само че когато бъде построена пречиствателната станция в града, прецизират от локалното сдружение. 

Хората в Бургас след по-малко то месец ще плащат 2 лв. и 77 стотинки за кубик вода, а тези в Монтана 2 лв. и 89 стотинки. В Пловдив цената на услугата става 2 лв. и 20 стотинки, а във Варна 3 лв..

Цената на водата в София нараства с 9 на 100. От комисията за енергийно и водно контролиране акцентират, че в решенията си регулаторът стъпва на към този момент признати от Народното събрание законодателни промени.

Според признатите към този момент бизнеспланове на ВИК сдружения цените на водата ще порастват в идващите години. Възможно е само намаляване на цените, единствено в случай че сдруженията не извършват заложените вложения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР